Stress

Hvilken stress skal du være opmærksom på?

Op til forskellige højtider, ferier eller lange arbejdsperioder, kan vi alle få en øget fornemmelse af stress Der er så meget, man skal nå – oveni alt det, man iøvrigt i forvejen har svært ved at nå.

Men den almindelige stress er ikke farlig. Ikke spor. Den går over. Det er den langvarige stress med markante belastninger, der er farlig. Den er så til gengæld også så farlig, at man kan dø af den.

Det siger sig selv, at det kan være ganske relevant at vide, hvilken form for stress, det så er, man lider af.

Hvordan defineres stress ?

Ulempen ved stressdiagnosen er, at den er så bred og udefineret i Danmark. Enhver kan udtale sig om stress – kvalificeret eller ej. Og det gør de så! Man kan ikke åbne en avis uden at nogen diskuterer, hvad stress er og hvad man skal gøre ved det.

 

Behandlingskrævende stress

Men behandlingskrævende stress kan ikke diskuteres. Behandlingskrævende stress hensætter ganske enkelt individet i en tilstand af total mangel på energi. Bare at skulle op og i bad er en uoverstigelig opgave.

Det siger sig selv, at det kræver behandling. Men ikke en hvilken som helst behandling.

Indtil dato har vi endnu ikke mødt andre behandlere end os, der har forstået, at stressnedbrud er lig med totalt fravær af energi. Og at dette energifravær IKKE kan defineres som en depression. I al fald ikke som en selvstændig depression, men snarere som en REAKTION på manglende energi, og derfor vil de strategier, man traditionelt har brugt mod depression (fx. motion), ikke virke!

Så enkelt er det faktisk!

 

Kvalificeret stressbehandling

Kvalificeret stressbehandling kræver en kvalificeret tilgang til stress, og det finder du i bogen “Aldrig mere stress”, som er skrevet direkte til den stressramte under stærk hensyntagen til, at man som stressramt har en yderst begrænset koncentrationsevne. Den kan varmt anbefales.

Den er skrevet af Birgitte, og man kan spørge, om denne artikel så er en reklame? Og det kan du tro, at den OGSÅ er! Men metoden er udviklet med og af stressramte – måske dig? -, og det er takket være dem og deres arbejde og feedback, at vi med sikkerhed kan sige om metoden, at den virker!

Læs mere om stressbehandling >  og læs om kend din stress på symptomerne – tegn på stress >

Pin It on Pinterest

Synes du dette indhold var interessant?

Del det med dine venner! Eller en du mener også kunne drage nytte af det.