Stressbehandling

Hvordan beskriver vi stress?

Stress er efterhånden en folkesygdom og er dybest set nok mere en konsekvens af vores samfundsform end af noget andet.

Når det er sagt, er det imidlertid ikke samfundsformen i sig selv, der vælter os. Det er de tilskikkelser, som livet byder os. Langt de fleste går ned med alvorlig langvarig stress, fordi omstændighederne byder dem belastninger, der er så markante og foregår over så lang tid, at de til sidst er udtømte og nedslidte og bryder sammen.

Alvorlig stress er længe undervejs

Det er en lang og sej proces at nå sammenbrudspunktet, men de fleste opdager ikke, hvor det bærer hen, fordi det opskruede tempo og den overdrevne ansvarlighed, der er så karakteristisk for mennesker, der får alvorlig stress, ikke tillader dem at stoppe op i tide og reflektere over, om de nu også lever, som de burde.

Stress er oftest en kombination af flere kriser eller sammenlagte belastninger

Mange stressramte segner ofte i forbindelse med jobbet, men i 9 ud af 10 tilfælde er jobbelastningen bare en ud af flere belastninger, og den, der rammes af alvorlig stress, har som regel oplevet 3-4 markante kriser som dødsfald, fyringer, flytninger, skilsmisser og så videre indenfor for de sidste fem år, før sammenbruddet finder sted. Det er den sammenlagte belastning, der nu bringer dem i knæ, og i den henseende er arbejdsbelastningen er bare dråben, der får bægeret til at flyde over.

Mange kommer relativt hurtigt op igen efter første sammenbrud. Anden gang kommer det til at tage tid – lang tid. Og hvis lektien stadig ikke er lært, kommer der også en tredje gang. Men tredje gang kommer man bare ikke op igen. Det er ligesom i børnesangen ”Bro, bro, brille”.

Effektiv stressbehandling

Stress, der ikke behandles med en ordentlig og langsigtet plan, der tager højde for personlighedsmæssige faktorer og ændringer af livsstil, kommer igen. Men jeg kan hjælpe dig.

Hos mig får du behandlet din stress ud fra en gennemprøvet og effektiv model, som er grundigt beskrevet i brugsbogen ”Aldrig mere stress”. Det er en model, der er bygget på de uhyggeligt mange erfaringer, jeg har fra min praksis.

Den kræver noget af dig – nemlig at du er engageret og parat til at gøre det nødvendige for at få det bedre. Men selvfølgelig er du det, for jeg ved, at ingen, der har prøvet at have stress, har lyst til at prøve det igen.

Læs mere om: Kend dine stress på symptomerne  >

Specialer

Seneste artikler

Selvværd og Livslyst

Hvad er et godt liv? Alle vil gerne...
Læs mere

Stress

Hvilken stress skal du være opmærksom...
Læs mere

Nytårsforsætter

Hvor holder vores nytårsforsætter...
Læs mere
succes er at se muligheder fremfor begrænsninger, lykke og succes

Lykke og succes

Succes er det, som gør dig glad og...
Læs mere

Pin It on Pinterest